Appels op een stokje

Ze zien er leuk uit, de appeltjes op een stokje. In Amerika worden ze veel gemaakt en ook in de supermarkt verkocht rond Halloween. Het is eigenlijk helemaal geen nieuw idee. Vroeger kon je de suikerappels op de jaarmarkt of op de kermis kopen. Je kunt ze heel eenvoudig zelf maken en je kunt er veel kanten mee op. Je hebt alleen wat kleine appels en houten prikkers nodig en een beetje fantasie.


Karamel appels (6 stuks)

Verwijder van 6 kleine appels de stam en steek een houten prikker door de bovenkant. Vet een bakplaat in met boter. Verwarm 100 gram zachte botertoffees met 2 eetlepels melk ongeveer een minuut in een magnetronbestendig schaaltje in de magnetron. Roer het geheel door en verwarm ze nog eens een minuut. Laat dit afkoelen. Draai de appels door de karamelsaus en zet ze op de bakplaat. Laat de karamel hierop weer hard worden.


Dit recept kun je gebruiken als basis. Als de saus nog warm is, kun je de appels draaien door gehakte nootjes, amandelschaafsel, kokos, m&m’s, of bijvoorbeeld taartdecoraties. Voor de volwassen snoepers kun je een likeur, brandewijn of whisky aan de karamelsaus toevoegen. Laat de appels verder net als hierboven hard worden op een bakplaat. Je kunt ze ook nog even in de koelkast zetten.


Gebruik voor de appels mooie kleine glanzende exemplaren. Granny Smith is bijvoorbeeld een goede keuze. Als het laagje om de appel hard genoeg is, kun je ze in keukenfolie wikkelen om ze te bewaren. De appeltjes op een stokje kun je ook in doorzichtig folie bewaren. Met en mooie strik er omheen, is het een hele leuke traktatie voor bijvoorbeeld op een kinderfeestje. Je kunt de kinderen op een kinderfeestje ook ieder een eigen appel op een stokje geven en deze zelf de appel laten versieren.


Lees ook