Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Culinaire Column

 • Oorlog om een patatje
  "Eén patat, alstublieft." De frituurman kijkt me aan. Ik kijk hem terug aan. Zijn wenkbrauwen gaan omhoog. Hij vraagt welke saus ik erop wil. Mayo, pinda, oorlog, ketchup, speciaal? Joppie hebben ze ook. Nou, toppiejoppie. "Ehh, nee dank u, gewoon zonder saus." Zijn wenkbrauwen verdwijnen bijna achter zijn oren en zuchtend draait hij een bonnetje uit. "We hebben er één zonder, Sjaak." Ik wil geen oorlog, maar toch krijg ik 't bijna in die snackbar.
  Lees meer
 • Broodje hartaanval 3.0
  In Las Vegas, de stad waar alles mogelijk is, kunnen mensen een gratis hamburger eten. Dat is echter niet voor iedereen weggelegd: alleen klanten die meer dan 158 kilo wegen, krijgen een 'bypass burger' voor niets. Welkom bij de Heart Attack Grill, waar je met gevaar voor eigen leven eet.
  Lees meer
 • Ei kwijt
  Mijn opa was melkboer en verkocht naast melk ook eieren. Dat betekende onvermijdelijk dat er tijdens het paasontbijt ook talloze eieren werden gegeten, vooral door opa zelf. Waarschijnlijk had hij nog wat eieren van de dag ervoor over, en ja, het zou zonde zijn om die weg te gooien. Dus at hij met Pasen zo’n 24 eieren.
  Lees meer
 • Lentegenot
  Het is eind maart, de bomen zijn nog kaal, en ik zit buiten in de zon. De buurman heeft het dakterras vrijgemaakt van verwilderde planten en roept iets naar buiten over pizza. Lekker, denk ik, terwijl ik met een glas rosé in mijn hand de buurt overzie.
  Lees meer
 • Muchos nachos por favor
  Zaterdagavond. Tijd om lekker onderuit te zakken op de bank met een zak chips. Nee. Niet een zak chips, dat is zo afgezaagd. Een stokbroodje dan. Nee, nee. Ook afgezaagd. We nemen iets exotisch: nacho's met kaas. Simpel, snel en ontzettend lekker. Pas wel op, er is ontploffingsgevaar.
  Lees meer
 • Gewone moet gewoon blijven
  Ik ben een enorme theeleut. Drink ik geen water, dan drink ik thee. Minstens vijf kopjes per dag. Jaarlijks komt dat al snel uit op zo'n 250 liter, heb ik zojuist uitgerekend. Het merendeel van wat ik drink is doodgewone Earl Grey. Alhoewel, gewoon was deze graaf natuurlijk niet. (Dood inmiddels wel.)
  Lees meer
 • Wat een lucht...
  Knoflook, een smaakmaker met gezondheidsbevorderende werking die ook nog eens ervoor zorgt dat de muggen uit de buurt blijven. Jammergenoeg blijft het daar niet bij, want de dag na die lekkere shoarmaschotel zijn de praatjes met collega's altijd weer van opvallend korte duur.
  Lees meer
 • Komkommer en kwel
  De komkommerindustrie kreeg vorig jaar een behoorlijke knauw door de EHEC-crisis, ook al bleek al gauw dat er met de lange groente – oh nee, vruchtgroente - niets aan de hand was. Hoe de bacterie dan wel werd overgebracht, is nog altijd onduidelijk. In Duitsland raakten 4000 mensen besmet en overleden ruim 50 mensen, de schrik zat er goed in. En nu? De rust lijkt teruggekeerd, maar veel mensen zijn nog wel alert en schillen en wassen hun komkommers voor de zekerheid maar grondig.
  Lees meer
 • Astronautenvoedsel
  André Kuipers, onze knuffelastronaut die sinds 21 december in de ruimte vertoeft, heeft wat vertraging opgelopen in zijn ruimteschip. De Russische raket die hem zou ophalen, was namelijk lek en de volgende raket gaat een paar weken later de ruimte in. Balen, want hij mist zo de verjaardagen van zijn gezin. Aan de andere kant: hij kan langer genieten van de maaltijden van superchef-kok Alain Ducasse.
  Lees meer
 • Eetbare romantiek
  De harten van chocolade, spekjes, koeken, taarten en broden vliegen ons om de oren: 't is weer februari. Ik ben niet zo'n Valentijnsfanaat, maar als er lekker eten bij komt kijken, doe ik niet moeilijk en wil ik best meedoen.
  Lees meerInloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven