Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Culinaire Column

 • Oranje uitdelen
  Supermarkten hebben alle oranjetompoucen op transport gezet naar de Voedselbank. Ook speciale zakken chips, chocolade en lollies moesten het ontgelden. De enige die de dans zijn ontsprongen, zijn de worteltjes. Jammer eigenlijk, want gezond voedsel is precies wat de Voedselbank nodig heeft.
  Lees meer
 • Aan de stok
  Met stokjes eten, het is zo makkelijk volgens iedereen. Toch lukt het mij maar niet om zonder handkramp de maaltijd af te sluiten. Maar net zoals ik niet opgeef als ik eens iets laat aanbranden of te lang doorkook, weiger ik ook hier om normaal bestek te vragen. Wij zullen doorgaan!
  Lees meer
 • Hoe vetter, hoe beter
  Dat zult u mij niet vaak horen zeggen: hoe vetter, hoe beter. Ik snij namelijk het liefst het vetrandje van een karbonade af, en een speklap laat ik liever helemaal links liggen. Maar die vlieger gaat niet op voor haring. En bof ik even: de Nieuwe Haring is in jaren niet zo vet geweest als de jongste vangst.
  Lees meer
 • Cupcakemania
  Waar eens de appeltaart Łberhip was, zijn nu de cupcakes ultrahot. Je kunt geen kookwinkel binnengaan of er staan wel tien soorten rekjes, boeken en versiersels voor over de cakejes. Tijd om zelf eens aan de slag te gaan met mengkom, spuitzak en deegroller.
  Lees meer
 • Zomervoedsel
  En dan is het opeens echt zomer. Twee weken geleden droeg ik nog een winterjas en at ik stamppot, nu heb ik zo min mogelijk kledingstukken aan (ik ontkom er toch niet aan) en wordt de barbecue afgestoft. Mijn zomer begon met een picknick in het park.
  Lees meer
 • IJstijd
  De ijstijd is officieel begonnen. Mag ik dat zeggen? Ja, dat mag ik zeggen. Want nu het bijna juni is en het kwik toch voorzichtig aan boven de 17 graden lijkt te blijven, hol ik als het even kan naar de beste ijsboer van Utrecht en omstreken: Il Mulino.
  Lees meer
 • De studentenhap
  Ze hebben weinig geld, drinken veel en zitten soms tot diep in de nacht in de boeken. Studenten staan dan ook niet bekend om hun culinaire talenten. Ondanks dat valt er toch best wat te leren in de keuken van de studiebollen.
  Lees meer
 • Of 't gesmaakt heeft?
  De service in restaurants is soms een verschil van dag en nacht. Bij de ene tent heb je al drie liter uitgezweet voordat de serveerster je gezwaai opmerkt, terwijl er bij het andere etablissement om de hap wordt gevraagd of het lekker is. Je kunt ook overdrijven, zeg maar.
  Lees meer
 • Pest-no
  Keukenapparaten zijn gemaakt om het leven makkelijker te maken, maar soms is het vooral een sta-in-de-weg. Neem nou de blender: een handig apparaat, maar niet iets wat ik nou echt vaak gebruik. Sinds die keer dat ik pesto voor 1 portie probeerde te maken, staat 'ie namelijk te verstoffen in een kastje.
  Lees meer
 • K-rantsoenen
  Wel eens 't idee dat je nu ťcht moet eten? Na 't lezen van een oorlogsboek weet ik beter. Eind 1944 verdedigden de geallieerden het Belgische Bastogne in de vrieskou, zonder winterkleding. Ze legden vele kilometers af met tientallen kilo's bagage. En wat aten ze? Een rantsoen met slechts 2700 calorieŽn. De helden hebben nog gewonnen ook.
  Lees meerInloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven