Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Culinaire Column

  • Geen feest zonder kruidenboter
    Een goed feestje is pas echt geslaagd als er lekkere kruidenboter te eten is. Op een warm stokbroodje dan, en natúúrlijk zelfgemaakt. Bij mijn familie is het inmiddels zo'n traditie om kruidenboter te maken, dat het aanwezig is op elke verjaardag. En dan niet één, maar minstens twee of drie bakjes vol.
    Lees meer
  • Bittere pit
    Kun jij ook zo genieten van afwisselende smaken? Het ene gerecht met een zoetzurige bite, het andere verfijnd maar wel iets pittig, of gewoon een zachte, zoete smaak met een korrelige of juist gladde textuur. Maar pas op: met het beruchte 'pijnboompiteffect' krijgt alles een heel bittere nasmaak.
    Lees meer
  • Bananenkruid
    Bananen zijn maar rare dingen. Ze zijn niet fris en sappig als de meeste vruchten; ze zijn niet makkelijk mee te koken of te bakken zoals de meeste groenten en ze hebben vaak moeite om uit hun jasje te komen. De verklaring? Het is officieel niet eens een vrucht of groente, maar een kruid.
    Lees meer
  • Groene vrienden
    Kaas is heerlijk, maar ik ben niet iemand die het elke dag op brood eet. Vandaar dat, als ik dan eens wat kaas heb gekocht, zich na een week groene 'vriendjes' op mijn kaas hebben genesteld: schimmel. Wat te doen? Wegsnijden en de rest lekker opeten. Maar dat advies geldt helaas niet voor alles.
    Lees meer
  • Toastmania
    Ontbijten in het buitenland is altijd anders dan thuis. Logisch, want het is het buitenland: daar hebben ze andere ingrediënten en manieren om brood te maken. De echte Franse baguettes of Italiaanse bollen zijn bijvoorbeeld heerlijk, maar Groot-Brittannië heeft echt geen kaas van gegeten. Met een 'normaal' brood kun je makkelijk iemands hersenen inslaan.
    Lees meer
  • Chippie kiezen
    Na de Patatje Joppie-chips die twee jaar geleden de smaakwedstrijd van chipsfabrikant Lay's won, is er nu weer een nieuwe competitie gestart. Drie smaken hebben de finale gehaald: whiskey cocktail, aioli e aglio en spicy reggae chicken. Had ik zelf maar zo'n geniale ingeving, het zou me 25.000 euro kunnen opleveren.
    Lees meer
  • Kruipbeestjes
    Sinds er veel aandacht is voor de leefomstandigheden van dieren die voor consumptie worden gebruikt en de hoeveelheden voedsel die zij nodig hebben, duikt een niet-westerse vleesvervanger steeds vaker op: insecten. In theorie klinkt het goed, maar in de praktijk blijkt het nog een behoorlijke hindernis.
    Lees meer
  • Tour de Schrans
    Met de eindstreep in Parijs in zicht, worden de bergen zwaarder en de bergen pasta die de ploegen in de Tour de France meeslepen, steeds kleiner. Alhoewel, kleiner? Omgerekend heeft elke renner toch zo'n vijf kilo pasta nodig om een etappe door te komen.
    Lees meer
  • Genetische abacadabra
    Laatst zat ik een boek te lezen in de trein, toen mijn aandacht werd afgeleid door een gesprek tussen twee totaal onbekenden over genetische modificatie. Althans, zo noemde de ene dat. De ander dacht er anders over: 'Modificatie bestaat niet. Het is genetische mánipulatie.' De toon was gezet.
    Lees meer
  • Perfecte mojo
    Ik heb 'm gevonden hoor, helemaal perfect: de mojo. Volledig in balans, als een magisch evenwicht. Pittig aan de ene kant, zacht en soepel aan de andere kant. Of het nu rood of groen is, ik ben helemaal weg van de Canarische saus die 'mojo' heet.
    Lees meer



Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven