Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Culinaire Column

  • Winterkost
    Zolang het niet strikt noodzakelijk is, ga ik met dit weer niet de deur uit. Supermarkten bezoek ik daarom momenteel hoogstens twee keer per week. En dan sla ik al het wintervoedsel in dat ik ken, en extra veel. Scheelt weer wat bevroren handen en voeten. Als ik echt ingesneeuwd raak, kan ik nog weken overleven.
    Lees meer
  • Hoe smaakt krab?
    Help, ik weet niet hoe krab smaakt. Tenzij ik naar een chic restaurant ga waar ze gebakken krab in zijn geheel serveren, kom ik er waarschijnlijk niet snel achter ook. Alle 'krab' is namelijk surimi: namaakkrab. Zelfs de verse krabsalade van de supermarkt bevat maar vijf procent geleedpotig zeedier. Die smaak herken ik dan natuurlijk nooit.
    Lees meer
  • Smakkers
    Dat sommige mensen hun bestek niet goed weten vast te houden, vind ik niet zo erg. Ook kan ik er prima mee leven als een ober opeens van links met de wijn komt of als de ellebogen op tafel gaan. Maar als mensen de etiquette op een onsmakelijke manier negeren, haak ik af. Smakkers, vollemondpraters en dubbeldippers zijn niet aan mij besteed.
    Lees meer
  • Vis moet zwemmen
    We moeten meer vis eten. Dat is vanwege de vetzuren goed voor hart- en bloedvaten. Slechts 15 procent eet genoeg vis: twee keer per week. Voor de vissen is het echter beter zo, want de stand is voor sommige soorten al niet erg best. Kun je nagaan wat er gebeurt als we massaal aan de vis gaan.
    Lees meer
  • Ork, ork, ork
    Als je iets lekkers maakt voor je gasten, moet je ook zorgen dat het mooi wordt gepresenteerd. Dat hoeft niet per se op een zilveren opengewerkte schaal met kristal ernaast, maar een leuk serviesje, mooi bestek en bijpassende servetten doen al wonderen.
    Lees meer
  • Klep dicht, vaat weg
    Hij kon niet op een beter moment komen, zo vlak voor kerst: mijn vaatwasser. Tot nu toe probeerde ik zuinig te koken zodat ik zo min mogelijk afwas had, maar met de feestdagen kan ik helemaal losgaan en ga ik al mijn bak- en braadmateriaal gebruiken. Mijn nieuwe motto is dan ook klep dicht, vaat weg. Hoera!
    Lees meer
  • Groen is niet geel
    Niet om zuur te doen, maar een limoen en een citroen zijn toch echt verschillende vruchten. En ja, er zijn ook min of meer groene citroenen (die zijn gewoon niet zo rijp) en groengele limoenen, maar ze smaken toch echt verschillend. Al geven ze beide een frisse touch aan taarten, gerechten en drankjes.
    Lees meer
  • Openbaringen
    Half Nederland gaat deze maand weer lekker culinair doen. Wordt het iets uit de braadslee, vis, stoofvlees, vegetarische taart of toch de traditionele kerstkalkoen? Ik ben er nog niet uit, dus moet ik uit eten om inspiratie op te doen. En wat gerechten proefkoken. Zo kom ik in ieder geval aan mijn kerstkilo's.
    Lees meer
  • Koffie van George
    Het is niet alleen George Clooney. Het zijn de cupjes, de reclame, de slowmotion 'plons', de speciale termen als 'grand cru' voor een smaak en het design, dat nog belangrijker is dan het lijkt. Ik heb het over Nespresso. Wie een Nespresso heeft, hoort erbij. En laten ze toevallig ook een speciale Nespresso-club hebben voor alle trotse Nespresso-eigenaren.
    Lees meer
  • Zoet met suikergoed
    Het was weer even spannend omdat de stoomboot stuk was, maar gelukkig is Sinterklaas afgelopen zaterdag weer veilig aangekomen. Vanwege de kleinere boot kon Sint alleen niet zo veel snoepgoed meenemen. Heel erg is dat niet, want behalve dat hij al het een en ander vooruitgestuurd had, kunnen we tegenwoordig ook zelf het lekkerste snoepgoed maken.
    Lees meer



Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven