Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Culinaire Column

  • O, o, olijfweetjes
    Olijven moet je leren eten, zeggen ze altijd. Nou, dat is gelukt hoor. Vroeger moest ik er niet aan denken, maar nu kan ik er haast niet van afblijven als ze worden neergezet. Al zitten er wel grote verschillen tussen de één of de andere olijf.
    Lees meer
  • Paasfase
    Weertechnisch gezien dacht ik eigenlijk dat we alvast de kalkoen moesten vullen, maar nee: over een paar dagen is het alweer Pasen. De hoogste tijd dus om weer op zoek te gaan naar witte eieren en chocoladehaasjes. Want die hebben we tijdens de traditionele vastentijd voor Pasen niet meer gegeten. Toch?
    Lees meer
  • Beter boter?
    Als je, zoals ik, graag hagelslag op brood eet, krijg je dat haast niet voor elkaar zonder er boter op te smeren. In mijn geval is dat bijna altijd roomboter, omdat ik dat lekkerder vind dan margarine. Ja, er zitten meer verzadigde vetten in, maar ach, margarine bevat over het algemeen weer relatief veel transvetten.
    Lees meer
  • Alles uit de (koel)kast
    Het nadeel van culinaire avondjes: vaak zijn niet alle ingrediënten helemaal opgegaan. Het gevolg is dat je nog dagen met een halve koelkast vol groenten en overgebleven stukken vlees en vis zit. Wat doe je daarmee? Een origineel recept zoeken met de nieuwe Mijn Koelkast-app!
    Lees meer
  • Proef de lente
    Jawel, de temperatuur loopt op: de lente komt er eindelijk aan! Dus weg met die erwtensoep, dampende worsten en stamppotten, breng de lente maar in huis. Maar welke soorten groenten zijn er dan eigenlijk weer nieuw, behalve dan de lente-ui?
    Lees meer
  • Laat het groeien
    Kruiden als basilicum en peterselie zijn onmisbaar in de keuken. Het lekkerst is het natuurlijk als je ze vers geplukt in de pan of over een salade kunt strooien, maar helaas houden de plantjes het uit de supermarkt bij mij maar kort vol: ze drogen uit of groeien langzamer dan mijn eetlust. Daarom ben ik ze nu zelf aan het kweken.
    Lees meer
  • Prima paardenvlees
    Ook zo'n lekkere diepvrieslasagne gegeten? Ja, die ene met rundvlees dat paard bleek te zijn. Oh ja, da's waar ook, al die maaltijden zijn uit de schappen gehaald. Zonde. Paardenlasagne is best lekker.
    Lees meer
  • Variëren met vla
    Nederland is een toetjesland. Buitenlanden kennen natuurlijk ook toetjes, maar hier is de keuze helemáál reuze met allerlei varianten yoghurt, pudding, mousse en gebak. Er wordt van alles verzonnen, en het is allemaal even lekker. Ik vrees daardoor alleen wel één ding: dat de oerhollandse vla in de vergetelheid raakt.
    Lees meer
  • Fan-tas-tisch
    'Wat een gave tas heb jij!' Doorgaans ben ik niet extreem hip, maar de afgelopen week heb ik dit toch al meer dan eens te horen gekregen. Iedereen vindt mijn MijnReceptenboektas namelijk zo leuk, dat ze er zelf ook één willen. En dat kan heel eenvoudig door ook originele recepten toe te voegen.
    Lees meer
  • Pannen zonder panne
    Als je geen goede pannen hebt, dan kun je nog zo lang in de keuken staan maar krijg je je biefstukje, gehakt of kipfiletje nooit zoals het eigenlijk de bedoeling was. En, ook belangrijk: die ene goede pan kun je beter maar niet voor álles gebruiken.
    Lees meer



Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven