Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Culinaire Column

  • Zoete traktaties
    Ze kwamen deze week weer in groten getale voorbij: de verjaardagsvlaaien. Speculaas-room, aardbei-brownie, banaan, kersen, abrikozen en natuurlijk de traditionele appel-kruimel. En elke keer als er iemand iets te vieren heeft op de werkvloer, doe ik weer een concessie: ééééén klein puntje dan, en straks maar een sobere lunch.
    Lees meer
  • Smaakvolle musea
    Het beste, mooiste en bekendste van een land of streek kunnen toeristen vinden in musea. Ook over het 'lekkerste' wordt steeds vaker een museum ingericht, waarbij tot in detail het productieproces en de geschiedenis worden toegelicht, met als uitsmijter een 'souvenirshop' waarbij de bezoekers meteen wat lekkers kunnen meenemen. Zo weet je écht wat je eet.
    Lees meer
  • Geduld is een groene zaak
    Groene thee is gezond, dat weet iedereen inmiddels wel. Tot voor kort vond ik het zelf echter vaak te bitter en te 'bio', dus bleef ik stug bij de traditionele zwarte theeën zonder fratsen. Maar ik ben er eindelijk achter: als je groene thee op de juiste manier zet, is het behalve gezond ook nog eens heel lekker.
    Lees meer
  • Zielige zalm
    Met bijna duizend zieken en zelfs enkele doden door de salmonella-bacterie op zalm staan we de laatste weken niet echt te springen om een stukje roze vis te eten. Mensen durven het nog niet helemaal aan, al is de zalm inmiddels weer helemaal veilig bevonden. Zitten we na de komkommercrisis, nu in een zalmcrisis?
    Lees meer
  • De lunchbox, een zeldzaamheid
    Het is een haast uitgestorven soort, maar soms kom je ze nog tegen: mensen met een lunchbox. Ik krijg daar dan zo'n nostalgisch gevoel van, want wie had er vroeger geen broodtrommeltje voor in de pauze? Tegelijkertijd groeit ook mijn bewondering voor de broodtrommelaars, omdat zij steeds maar weer spottende blikken trotseren.
    Lees meer
  • Snotterseizoen
    De bomen worden langzaamaan weer kaal en het wordt steeds natter buiten. Ook binnen begint het vochtgehalte toe te nemen: meer en meer mensen lopen weer rond met waterige ogen en snotterende neuzen. Grootmoeders kruidenmengsels bieden uitkomst om de ergste symptomen te bestrijden.
    Lees meer
  • De kers op de taart
    Zoals aardbeien en slagroom bij elkaar horen, chocolade en noten een goede combi vormen en zalm en dille bijna één zijn, zo kan MijnReceptenboek niet zonder bezoekers. Want zonder bezoekers zijn wij nergens en zou deze site 0,0 kans maken op de titel van Website van het Jaar. Stemt u ook op ons?
    Lees meer
  • Origineel stampwerk
    De 'r' zit weer in de maand. De r van regen, of van herfst. Of van RegenzomeR, maar daar hebben we het maar niet meer over. De kruidnoten liggen in ieder geval weer in de schappen en de oliebollenkraam staat op zijn vertrouwde plek. Beter nieuws: we mogen weer ongegeneerd gaan stampen. En laten we dat nu eens nìet op de oer-Hollandse manier doen.
    Lees meer
  • Smulpapen en fijnproevers
    Zoals ze op Alaska ontzettend veel woorden hebben om sneeuw en ijs aan te duiden, zo hebben wij veel voedselgerelateerde woorden. Op straat, televisie en internet komen we allemaal eten tegen en zien we hoe we de lekkerste dingen kunnen bereiden. Het beschrijven van de handeling en de eters is echter ook voor fijnproevers. Bunkeren is namelijk echt iets anders dan peuzelen.
    Lees meer
  • Warmte-euvels
    Met een gure herfst en winter in het verschiet komen de kartonnen bekertjes met koffie en thee 'to go' weer prominenter in het straatbeeld. Ik kan er alleen niet zo goed mee omgaan. De ene keer blijkt het deksel lek, de andere keer schat ik de hitte van het product totaal verkeerd in. 'Klunzen: pas op' zou geen verkeerde waarschuwing zijn.
    Lees meer



Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven