Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Chippie kiezen

Lees de column van HildeNa de Patatje Joppie-chips die twee jaar geleden de smaakwedstrijd van chipsfabrikant Lay's won, is er nu weer een nieuwe competitie gestart. Drie smaken hebben de finale gehaald: whiskey cocktail, aioli e aglio en spicy reggae chicken. Had ik zelf maar zo'n geniale ingeving, het zou me 25.000 euro kunnen opleveren.

Helaas, de creativiteit die sommige mensen hebben voor het bedenken van nieuwe chipssmaken is mij totaal vreemd. Als ik denk aan chips, denk ik namelijk aan paprika, cheese-onion of bugles. Vervolgens komt in mij een beeld naar boven van sierlijk gewelfde aardappelschijfjes, kan ik aan niets anders meer denken dan dat, duik ik mijn kast in op zoek naar die ene zak chips die ik ooit eens als voorraad had gekocht, maar toch al vrij snel door de kaboutertjes blijkt te zijn opgeknabbeld. Wat rest is een watertandend meisje dat uit wanhoop maar een bak cruesli eet - verder heb ik niets in huis. Wacht. Cruesli? Is dat geen goed idee? Een gezond aandoend chipje? Hmm..nee, hoe kóm ik erbij. Alsof iemand daarop zit te wachten.

Trouwens, ik ben nu dus toch al te laat. Zo'n 400.000 mensen waren wél op tijd en hebben duizenden verschillende smaken ingezonden. Na een voorselectie bleven er duizend over, waaruit de vakjury er acht koos. Na een stemronde gingen er twee naar de finale en de laatste kreeg een wildcard: aioli e aglio (aioli met knoflook), whiskey cocktail en spicy reggae chicken.

Ik heb de drie, die nu in de winkel liggen, nog niet geproefd, maar qua naam vind ik spicy reggae chicken het lekkerst klinken. Ya man. Maar whiskey cocktail doet me eigenlijk ook watertanden en aioli e aglio - afgezien van de opmerkelijke taalcombinatie van Spaans met Italiaans - klinkt ook goed. Gelukkig zit ik niet in de jury, want 'chip tandoori' en 'green pesto chips' klinken ook errug lekker.

We zullen de komende maanden zien welk vak in de supermarkt het vaakst leeg is. Ik neem ze in ieder geval alledrie mee, om ze een kans te geven. En natuurlijk om de kaboutertjes niet te laten verhongeren.

Bekijk ook

Kruipbeestjes
Sinds er veel aandacht is voor de leefomstandigheden van dieren die voor consumptie worden gebruikt en de hoeveelheden voedsel die zij nodig hebben, duikt een niet-westerse vleesvervanger steeds vaker op: insecten. In theorie klinkt het goed, maar in de praktijk blijkt het nog een behoorlijke hindernis.

Reageren

  • Naam
  • Email
  • Mijn reactie
Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven