Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Gevulde koelkast

Lees de column van HildeVoor en na kerst ziet de inhoud van mijn koelkast er ongeveer hetzelfde uit. Zalmsalade, kaasjes, paté en aardappelgratin, ik heb het allemaal. Wat er aan de hand is? Nou, ik eet met kerst buiten de deur, maar heb wel de geijkte bezoekjes aan de supermarkt afgelegd. Al die aanbiedingen vallen niet te negeren.

De supermarkt is niet te vermijden. Al helemaal niet in december. We komen immers niet uit onder de nodige sinterklaassnoep, kerstkoekjes en speciale knabbels. Is het niet voor onszelf, dan wel voor de visite die cadeautjes komt brengen of de kerstboom bewonderen. Soms zou ik echter willen dat het kon. Dat zou me in ieder geval een hoop kassastress schelen.

Niet dat het in de supermarkt echt zo verschrikkelijk is, hoor. Er komt gezellige muziek uit de speakers en er is meer keuze dan ooit aan producten. Allemaal om iets speciaals op tafel te kunnen zetten met Kerstmis. Wat dan ook is wat we doen: een mooi uitgebreid maal met speciale gerechtjes en ingrediënten.

Wat ik bijvoorbeeld eigenlijk alleen maar tijdens de feestdagen eet, is ragout, natuurlijk in een mooi doosje van bladerdeeg om het af te maken. Of een speciaal opgemaakte vissalade op een mooie schaal. Heerlijk om 's avonds op te peuzelen met een stokbroodje of crackers. En dan zet ik meteen ook maar die kaasjes en paté op tafel, die ook in de aanbieding waren.

Mijn probleem is dus dat ik het niet met kerst kan eten omdat ik dan niet thuisben. (Inbrekers zijn welkom.) En aangezien ik op mijn kerstadressen ook niet van de honger omkom omdat iedereen de supermarkt heeft leeggekocht vanwege de lekkere dingen die er in de aanbieding zijn, komt het erop neer dat ik ongeveer zes dagen een kerstmaal kan eten. Ach, nog even en de balansmaand kan weer beginnen. Daar is januari immers voor bedoeld.

Bekijk ook

Schuim in puin
Dacht ik familie en vrienden te gaan imponeren met zelfgemaakte schuimkransjes, faal ik jammerlijk: ze zijn zo zacht als een spekje. Toch knap dat iets met slechts twee ingrediënten zo ontzettend mis kan gaan. Gelukkig kon ik van de rest-ingrediënten nog een boterkoek maken. Die kan ik alleen niet in de kerstboom hangen.

Reageren

  • Naam
  • Email
  • Mijn reactie
Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven