Gevulde koelkast

De supermarkt is niet te vermijden. Al helemaal niet in december. We komen immers niet uit onder de nodige sinterklaassnoep, kerstkoekjes en speciale knabbels. Is het niet voor onszelf, dan wel voor de visite die cadeautjes komt brengen of de kerstboom bewonderen. Soms zou ik echter willen dat het kon. Dat zou me in ieder geval een hoop kassastress schelen.
Niet dat het in de supermarkt echt zo verschrikkelijk is, hoor. Er komt gezellige muziek uit de speakers en er is meer keuze dan ooit aan producten. Allemaal om iets speciaals op tafel te kunnen zetten met Kerstmis. Wat dan ook is wat we doen: een mooi uitgebreid maal met speciale gerechtjes en ingrediënten.
Wat ik bijvoorbeeld eigenlijk alleen maar tijdens de feestdagen eet, is ragout, natuurlijk in een mooi doosje van bladerdeeg om het af te maken. Of een speciaal opgemaakte vissalade op een mooie schaal. Heerlijk om 's avonds op te peuzelen met een stokbroodje of crackers. En dan zet ik meteen ook maar die kaasjes en paté op tafel, die ook in de aanbieding waren.
Mijn probleem is dus dat ik het niet met kerst kan eten omdat ik dan niet thuisben. (Inbrekers zijn welkom.) En aangezien ik op mijn kerstadressen ook niet van de honger omkom omdat iedereen de supermarkt heeft leeggekocht vanwege de lekkere dingen die er in de aanbieding zijn, komt het erop neer dat ik ongeveer zes dagen een kerstmaal kan eten. Ach, nog even en de balansmaand kan weer beginnen. Daar is januari immers voor bedoeld.
Bekijk ook
Schuim in puinDacht ik familie en vrienden te gaan imponeren met zelfgemaakte schuimkransjes, faal ik jammerlijk: ze zijn zo zacht als een spekje. Toch knap dat iets met slechts twee ingrediënten zo ontzettend mis kan gaan. Gelukkig kon ik van de rest-ingrediënten nog een boterkoek maken. Die kan ik alleen niet in de kerstboom hangen.