Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Kekke kipcombi

Lees de column van HildeVergeet combinaties als pindakaas met hagelslag, frietjes met Maggi en haring met slagroom (ja, dat is echt een vrij gangbare combi). Het is namelijk tijd voor gefrituurde kip met wafels en esdoornsiroop. Inderdaad: gemarineerde, zoute kip, met luchtige, zoete wafels. Om te smullen!

Ik ben dol op wafels. Wafels met slagroom, wafels met ijs, wafels met fruit. Wafels met ijs, fruit en slagroom. Of met chocoladesaus, mmmmm. Kortom: ik ben dol op zoete wafelcreaties. Toen een vriend laatst opperde om wafels met gefrituurde kip en maple syrup te eten, trok ik dan ook mijn wenkbrauwen op, haast tot achter mijn oren. Wie haalt het immers nou in z'n hoofd om zoiets hemels om te buigen naar een hartige variant?

Ondanks mijn innerlijke tegengestribbel - ik wil niet worden beticht van ongegronde vooroordelen maar ik heb ze wel - stemde ik uiteindelijk in met het voorstel. Wij gingen kip met wafels eten. En hoe vaker ik het tegen mezelf zei, hoe meer ik al aan het idee begon te wennen. Kom op, zo erg kon het niet zijn, toch?

Dus daar zaten we dan in het restaurant op een zonnige zondagmiddag. Het was lunchtijd, maar we hadden het net zo goed voor het ontbijt kunnen eten. Dat is immers wat ze in Amerika doen, waar 'chicken 'n waffles' een heuse ontbijtdelicatesse is. En ja, het zag er wel een beetje gek uit, van die krokant gebakken drumsticks op een met poedersuiker bestuifde wafel. Maar de smaak, nee, dat gaat eigenlijk prima samen, bleek al snel. Zoete, zachte wafels met de zoute, gepeperde 'bite' van kip. En om het af te maken nog een beetje plakkerige stroop erover. Ik zou bijna zeggen dat het haast net zo lekker is als wafels met slagroom en fruit. Bijna.

Laat ik jullie niet langer ophouden. Bak morgenochtend eens een lekker gemarineerd kipfiletje met verse wafels en wat stroop. Smullen!

Bekijk ook

Zeewaardig dieet
Het is altijd zo'n dooddoener als mensen hun neus ophalen voor een bord sla, terwijl ze zeggen 'ik ben toch geen konijn'. Dan kun je ook geen brood of muesli eten omdat je dan net een vogel bent. Maar stiekem herken ik het wel. Als iemand namelijk voorstelt zeewier te eten, zie ik mezelf al als vis tegoed doen aan de onderwaterplanten.

Reageren

 • Naam
 • Email
 • Mijn reactie
Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven