Boffert  (gekookt brood)

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. wassen en daarna drogen.
  2. ontvellen door ze even in een droge koekepan op te warmen.
  3. in 8 stukjes snijden, schillen en in kleine stukjes snijden.
  4. Een pan met ruim water opzetten voor de broodpudding vorm straks te koken.
  5. met de en zeven boven een beslagkom.
  6. scheiden, eiwit in een ander kom opvangen, dooiers met en de bij de voegen.
  7. Ondertusseen de boter smelten en samen met tot een deeg mengen.
  8. De eiwitten met het stijf kloppen en ook door het deeg mengen.
  9. De vruchten er nu door mengen, de broodpuddingvorm invetten en bestrooien met .
  10. Het beslag er in scheppen en de deksel sluiten.
  11. De vorm 2 uur zachtjes koken.
  12. Pan uit het water nemen en de deksel openen om ook even droog te worden.
  13. Met roomboter besmeerde plakken liefst warm eten.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine
  • bakpoeder en paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
  • paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • margarine en paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • hazelnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • margarine en paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
974 kcal
48%3896 kcal
Vetten
23 g.
33%92 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
102 g.
39%408 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
3 g.
4%12 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Boffert  (gekookt brood)