Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Croissants of gevulde croissants recept
Croissants of gevulde croissants recept

Croissants of gevulde croissants


Ingrediënten


5

Bereidingswijze


Maak van de ingrediŽnten (zonder de boter!!), een kort stevig deeg en rol hier een korte pil van. Rol vervolgens het deeg uit circa 45 cm lang en 25 cm breed.
Neem de 200 gram boter en knijp hier stukjes van af, en duim dit op 2/3 deel van de deegplak.
Vouw het lege gedeelte van de deegplak over het opgeduimde gedeelte zodat er 1 derde overblijft. Sla het overige gedeelte over het ingevouwen deel. Om een bladerende werking te krijgen moet men het deeg toeren, deze stappen gebeuren in drie delen, rol het deeg uit, met nu de boter ertussen tot 45 cm. lang en 25 cm. breed.
Vouw nu voor de tweede stap het deeg weer in drieŽn op. en laat het gedurende 10 minuten rusten. Herhaal het uitrollen en invouwen zoals de vorige stap, nog twee maal, en laat vervolgens het deeg in de koelkast 30 minuten rusten.
Haal het deeg uit de koelkast voor de afwerking, rol het deeg uit ca. 20 cm. breed, en 100 - 120 cm lang. Snij hiervan driehoeken, uitkomst ca. 15 - 20 stuks (naar wens). Trek de punten van het deegplakje iets naar buiten en rol het deeg van breed naar de punt op voor het maken van gewone croissants. Je kan de croissant ook inrollen samen met ham en of kaas of met wat je zelf lekker vind.

Zet vervolgens de croissants op een met bakpapier bedekte bakplaat en strijk de croissants met een losgeslagen eitje, zet de croissants afgedekt onder een vochtige doek weg op een warme plaats en laat ze een half uurtje rijzen.

Verwarm de oven voor tot ca. 230 graden, strijk, nu voorzichtig, de croissants nogmaals en bak deze gedurende 17.5 minuten mooi goudbruin af.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit croissants of gevulde croissants recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven