Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
In wijn gestoofde kip (coq au vin) recept
In wijn gestoofde kip (coq au vin) recept

In wijn gestoofde kip (coq au vin)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Wrijf de stukken kip in met zout en (vers gemalen) peper. Verhit de olie en de boter in een braadpan en schroei hierin snel stukken kip rondom dicht. Voeg sjalot, knoflook en spekblokjes toe en laat ze even meebakken. Verwarm de wijn in een pannetje. Schenk de warme wijn bij de kip en voeg de champignons toe. Bind de peterseliestelen, de tijm en het laurierblad met een draadje bij elkaar en hang dit kruidenboeketje in de pan. Temper het vuur, leg het deksel op de pan en laat de kip in 30 tot 40 minuten zachtjes gaar stoven. Haal de stukken kip uit de pan en leg ze op een voorverwarmde serveerschaal. Verwijder het kruidenboeket. Leng de maizena aan met wat water en bind hiermee al roerend het stoofvocht. Schenk de saus met de champignons over de kip.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit in wijn gestoofde kip (coq au vin) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven