Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Kip met limoen kokossaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de kipfilets in blokjes.
Was de limoen, rasp de schil en per hem dan uit.
Meng de kip met de rasp en het sap en laat dit minimaal een uur marineren (hoe langer hoe sterker de smaak).
Halveer de peper en haal de zaadlijst eruit. Snijd nu hele dunne ringetjes van de peper.
Halveer de lenteuitjes in de lengte dus smalle repen.
Verdeel dan de lente uitjes in stukjes van 2-3 cm.
Verhit voor de bereiding een flinke scheut olijfolie of zonnebloemolie in een wok. Laat de kip uitlekken en wok ze al om scheppend een minuut of 4.
Voeg dan het resterende sap,de kokosmelk en de helft van de lenteuitjes en de koriander toe aan de vissaus.
Kook opnieuw ongeveer 2.5 minuten. Proef de smaak en zonodig aanvullen met soja.
Bestrooi voor het serveren de overgebleven reepjes lente ui en koriander.
Lekker met noedels.

Serveersuggesties

De kip kun je vervangen door grote garnalen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kip met limoen kokossaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven