Kip uit de oven

Ingrediënten

+ -
print

Voor de piri-pirisaus:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Blender
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verhit de oven tot 200 ºC (gasovenstand 6).
  2. Zet een grote grillpan op hoog vuur.
  3. Leg de kippendijen met het vel naar onderen op een plastic snijplank en maak een paar sneetjes in elk van de stukken vlees.
  4. Sprenkel er over, strooi er zout en peper op en leg de dijen met het vel naar boven in de hete grillpan.
  5. Grill ze tot de onderkant mooi goudbruin is en keer ze dan om.
  6. Was je handen.
  7. Keer de stukken kip om.
  8. Pel de rode en doe hem met de gepelde , de pepertjes (zonder steeltjes), het , de geraspte schil van de en het sap van 1 citroen in de blender.
  9. Doe er de witte , de , een flinke snuf zout en peper, het basilicum en een scheutje water bij en hak het mengsel tot een gladde saus.
  10. Snijd de 's in reepjes en leg ze in de grillpan.
  11. Draai het vuur iets lager en houd de reepjes continu in beweging.
  12. Schenk de piri-pirisaus in een passende braadslede.
  13. Leg er de reepjes op en schuif ze een beetje aan de kant.
  14. Leg er de stukken kip bij.
  15. Strooi er de takjes over en zet de braadslede in het midden van de hete oven, ongeveer 10 minuten of tot ze gaar zijn.
  16. Haal de kip uit de oven, strooi er een paar blaadjes koriander over en zet de braadslede op tafel.
25
25
25

Variaties op Kip uit de oven

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Kip uit de oven
VariatieAantalGang
Kip uit de oven10Gevogelte
Citroenkip uit de oven2Gevogelte
Murgh mussalum (Pikante kip uit de oven)1Gevogelte

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Kip uit de oven heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Het moest 40 minutten in de oven, maar heb er maar een een kwartier bij gedaan. Omdat de drumsticks niet gaar waren.
Stolpje 21 september 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
57 kcal
2%228 kcal
Vetten
5 g.
7%20 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
4 g.
1%16 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kip uit de oven