Pittige kip

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Wok
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Snijd de in blokjes en snipper de .
    Verhit de in een wok en bak hierin de kipblokjes al omscheppend goudbruin en gaar.
    Neem de kip uit de pan en fruit in het achtergebleven bakvet de aan.
  2. Pers er de tenen knoflook boven uit en voeg de drinkbouillon toe.
    Voeg de , en toe en roer alles goed door elkaar.
    Voeg de bruine , en toe en roer alles tot een saus.
    Voeg de kipblokjes toe aan de saus en warm het geheel goed door.
    Voeg tenslotte de taugé toe en warm dit kort mee zodat de groente nog lekker knapperig blijft.
25
25
25

Variaties op Pittige kip

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Pittige kip
VariatieAantalGang
Pittige Kip borrelsalade1Hapjes
Pittige kippensoep1Soepen
Pittige kipspiesjes1Gevogelte

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • sambal kan sporen bevatten van pinda en Allergie in pindakaas
  • ketchup, sambal, pindakaas kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap
  • ketjap, ketchup, basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn en ketchup
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn
  • pindakaas kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Pittige kip heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Bij de ingredienten van de pittige kip staat geen ketchup aangegeven maar wel bij de bereidingswijze. Mijn vraag is hoeveel ketchup moet erbij ?
23 juli 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
377 kcal
18%1508 kcal
Vetten
13 g.
18%52 g.
Waarvan verzadigd
1 g.
5%4 g.
Waarvan onverzadigd
2 g.
6%8 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
33 g.
12%132 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Pittige kip