Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Rode bieten recept
Rode bieten recept

Rode bieten


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Omdat de kooktijd van rode bieten erg verschillend kan zijn, is het soms handiger om de rode bieten al van te voren te koken.
Kook de rode bieten gaar (40 - 60 minuten) met de laurierblaadjes en pel de bieten.
Rasp de gekookte rode bietjes grof.
Warm de geraspte bieten met 3 eetlepels azijn op een matige hittebron op, roer het geheel af en toegoed om.
Intussen pel je de uien en leg 1/4 ui apart.
Snipper de rest.
Verhit de boter in een koekenpan en fruit de gesnipperde uien er goudbruin in en houd ze daarna warm.
Snipper de resterende 1/4 ui zo fijn mogelijk.
Los de ma´zena op in een klein beetje water.
Roer de ma´zena en de rauwe gesnipperde ui door de rode bieten en laat de bieten al roerend even goed doorkoken.
Breng de rode bieten op smaak met suiker en eventueel nog wat azijn
(zout is meestal niet nodig).
Schep de gefruite uien op de rode bieten.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit rode bieten recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven