Allergie informatie: Sambal goreng buncis (licht gekruide groenten)
Terug naar het receptIngrediënten
- 300 gram kouseband of sperziebonen
- 3 sjalotten
- 1 theelepel trassi
- 0,5 theelepel asem
- zout naar smaak
- 2 eetlepels olie
- 50 gram garnalen
- 1 serehstengel
- 2 salamblad
- 100 milliliter dunne kokosmelk (santen cair)
- 0,5 theelepel gula jawa (palmsuiker)
- boemboe:
- 3 centimeter laos
- 3 teentjes knoflook
- 3 rode lomboks
- 0,5 theelepel ketumbar
Meer Recepten
- Sambal balado (tomatensambal)
Met tomaten, sjalotjes en knoflook uit Indonesie
10 porties - 20 minuten
Bijgerechten - jaccor - Sambal Oelek
Met lombok en zou uit Indonesie
4 porties - 15 minuten
Sambals - michaeltoorop - Biefstuk met ingepakte groenten
Met biefstukjes, sjalotjes en knoflook uit Nederland
4 porties - 35 minuten
BBQ - lucyvader - Ajam Bekakap (geroosterde gekruide kip)
Met kip, kokosmelk en lombok uit Indonesie
4 porties - 1 uur en 55 minuten
Gevogelte - jaccor - Noten-chocolade-banaanprikkers
Met melkchocolade, noten en bananen uit Nederland
4 porties - 10 minuten
Nagerechten - bettyvandijk