Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Quiche met spinazie en drie soorten kaas recept
Quiche met spinazie en drie soorten kaas recept

Quiche met spinazie en drie soorten kaas


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voorbereiding:
Haal ten eerste de vier plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat deze ontdooien op uw aanrecht.
Wat ik altijd doe, is het snijden van de ingredienten die gesneden moeten worden.
Snijd de ui zo klein mogelijk en de cherrytomaatjes in vier partjes.

Wanneer dit is gebeurd, doe je de spekjes in een pan. Doe dit zonder olie of boter, want de spekjes stoten hun eigen vet af waarin het kan bakken. Voeg gelijk de net gesneden uitjes bij de spekjes in de pan.

Ondertussen kun je de overschaal invetten met de bakboter. Nu je nog moet wachten tot de spekjes goed gebakken zijn, kan je alvast 2 eieren, het pakje slagroom en 50 gram oude kaas bij elkaar in een schaal vermengen.
De spekjes zijn nu goed gebakken. Voeg de spinazie toe in de pan. Wanneer dit niet gelijk past, doe het in étapes.

Wanneer de spinazie zich goed heeft kunnen vermengen met de spekjes en uitjes, kan je de knoflook toevoegen. Druk met het blad van het mes de knoflookteentjes kapot maar snijd ze niet in stukjes.
Voeg de knoflook en cherrytomaatjes toe in de pan. Laat het geheel even staan.

Nu zijn, als het goed is de vier bladerdeeg plakjes ontdooit. Leg deze uit in de overschaal. Zorg dat de bodem en zijkanten zijn bedekt.
Wanneer dit is gebeurt, prik je met een vork een aantal gaatjes in de bodem van de uitgelegde bladerdeegplakjes.

Pak nu de pan met het mengsel van spekjes, uitjes, spinazie, knoflook en cherrytomaatjes en doe dit in de ovenschaal. Verdeel nu het mengels dat het mooi glad is, zodat de gehele ovenschaal nu goed bedekt is.

Giet nu 1/2 van het mengsel van ei, slagroom en de oude kaas over het mengsel in de ovenschaal. Verdeel dit zodat alles gedekt is.
Strooi dan 100 gram jong belegen geraspte kaas over de ovenschaal.
Vervolgens snijd je de mozzarella in plakjes en deze verdeel je over de inhoud van de ovenschaal.

Giet nu de overige 1/2 van het mengels van ei, slagroom en de oude kaas over de ovenschaal.
Nu kan de ovenschaal de oven in. Het is klaar wanneer de kaas bovenop de ovenschaal een mooi lichtbruin kleurtje heeft.
Haal de quiche uit de oven en laat hem afkoelen.

Eet smakelijk.

Serveersuggesties

Eventueel pijnboompitten bij te voegen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit quiche met spinazie en drie soorten kaas recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven