Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Hachee van konijn met stamppot van krulandijvie


Ingrediënten


Bereidingswijze


Wrijf de stukken konijn in met peper en zout.
Pel de uien en de knoflook en snijd ze klein. Verhit de boter in een hapjespan en bak de stukken konijn rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en zet het apart. Bak nu de ui en knoflook in het braadvet. Bestrooi de ui met de bloem, roer de klontjes eruit en laat even meebakken. Bind de kruiderij met keukengaren samen tot een bouquet garni en doe dit in de pan, samen met de kruidnagels. Doe nu de stukken konijn weer terug in de pan. Doe de flesjes bier, de appelciderazijn, de pruimenconfituur, de mosterd en de appelstroop erbij. Breng aan de kook, doe het deksel op de pan rn zet het vuur laag en laat het geheel minstens 1 uur stoven totdat het vlees zo gaar is, dat dit gemakkelijk van het bod is te verwijderen.
Haal de stukken konijn uit de pan en laat ze afkoelen. Laat ondertussen de saus wat indikken.
Haal het vlees van de botjes en doe het bij de saus. Snijd grote stukken klein; voeg eventueel wat water toe mocht de saus te dik zijn geworden, zodat je een mooie hachee krijgt. Breng ev. op smaak met nog wat zout en peper of azijn en stroop.

Schil ondertussen de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar. Giet het kookwater af en pureer met de stamper. Voeg boter en melk toe zodat je een mooie smeu´ge puree krijgt. Breng op smaak met wat zout en roer het ei eronder.
Verwarm de oven voor op 170░C.
Bak het spek in een koekenpan. Doe de klein gesneden, rauwe krulandijvie en het gebakken spek bij de puree en zet alles goed onder elkaar.

Neem een ovenschaal van voldoende afmetingen, vet deze in en doe er als eerste de hachee in.
Leg hierop de stamppot. Dek het geheel af met een laagje paneermeel.
Plaats de ovenschotel ca. 10 min. onder de hete grill totdat er een knapperig korstje op ontstaat.
De ovenschotel hoeft niet meer verder te garen. Het voorverwarmen van de oven heeft alleen tot doel dat de schotel fijn op temperatuur blijft t. b. v. het warm opdienen.

Serveersuggesties

Variatie: In plaats van stamppot van krulandijvie kun je ook boerenkool of groene kool gebruiken. In plaats van stamppot kun je op de hachee een laag gestoofde witlof leggen, daarop een laag aardappelpuree en tot slot het korstje van paneermeel.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit hachee van konijn met stamppot van krulandijvie recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven