Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ovenschotel met gehakt recept
Ovenschotel met gehakt recept

Ovenschotel met gehakt


Ingrediënten


Bereidingswijze


Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de aardappelen met wat zout in 25 minuten gaar.
Kook ondertussen de erwtjes volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Verhit in een koekenpan 25 gram boter en fruit hierin de uien 3 minuten.
Voeg het gehakt toe en bak het in ongeveer 8 minuten rul en bijna gaar.
Giet de doperwtjes af, schep deze door het gehaktmengsel en breng het verder op smaak met zout en versgemalen peper.
Verwarm de oven voor op 175C.
Giet de aardappelen af, stamp ze fijn.
Verwarm in een steelpan de melk met 50 gram boter en roer dit door de gestampte aardappelen.
Roer het ei er door en breng de puree op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
Schep het gehaktmengsel op de bodem van een ingevette ovenschaal en verdeel hierover de aardappelpuree.
Bestrooi de aardappelpuree met kaas en gratineer de ovenschaal in 20 minuten goudbruin in de oven.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit ovenschotel met gehakt recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven