Ovenschotel met vis en prei

Ingrediënten

+ -
print

Voor de kaassaus:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Kook de volgens de aanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de schoon.
  3. Snijd in ringen en kook deze in water in 15 min.
  4. gaar.
  5. Snijd de zongedroogdetomaten in stukjes.
  6. Giet de af en voeg en 1 kneepje vloeibare margerine toe.
  7. Meng vervolgens de stukjes tomaat en gehakte door de .
  8. Verwarm de oven voor op 180 graden C.
  9. Kruid de visfilet met zout en peper en bestrijk ze met .
  10. Verhit de rest van de en bak de vis 3 a 4 min.
  11. aan elke kant.
  12. Verwarm voor de saus de vloeibare margarine, voeg de toe en roer tot een geheel.
  13. Laat 2 min.
  14. zachtjes pruttelen.
  15. Schenk al roerend de erbij en roer tot een dikke gladde saus en breng op smaak met zout en peper.
  16. Schep de helft van de in een ovenschaal.
  17. Schep daarop de helft van de , dan de vis, vervolgens de rest van de en tot slot de rest van de .
  18. Schenk hierover de kaassaus, bestrooi met de rest van de kaas en zet de schaal in de ovren.
  19. Bak ca. 30 min.
  20. tot de kaas goudbruin is.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, goudse kaas, vloeibare boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, goudse kaas, vloeibare boter
  • goudse kaas kan sporen bevatten van mosterd en Allergie in mosterd
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, melk, goudse kaas, vloeibare boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van zout kunnen voorkomen in goudse kaas
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Ovenschotel met vis en prei heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Heerlijke ovenschotel. Heb alleen de helft van de kaas al door de kaassaus gedaan. Staat niet in recept maar volgens mij is dit wel de bedoeling. groetjes Marion
Marion 19 november 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
392 kcal
19%1568 kcal
Vetten
16 g.
23%64 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
55 g.
21%220 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Ovenschotel met vis en prei