Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Spruitjes gehaktschotel recept
Spruitjes gehaktschotel recept

Spruitjes gehaktschotel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de ui schoon en snipper deze. Rasp de komijnekaas. Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout in ongeveer 20 minuten gaar. Maak de spruitjes schoon en kook ze in een pan met de bouillon in ongeveer 10 minuten beetgaar. Verhit 25 gram van de boter en bak hierin het gehakt rul en lichtbruin. Voeg de ui toe en bak deze even mee. Breng het gehaktmengsel op smaak met peper en zout. Klop in een kom de eieren los en meng er de yoghurt en komijnekaas door. Giet de spruitjes af en laat ze op een vergiet even uitlekken. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de melk en 25 gram boter door. Breng de aardappelpuree op smaak met wat zout en nootmuskaat. Vet een ovenschaal in, schep hierin de aardappelpuree, verdeel er de spruiten over en dan het gehaktmengsel. Giet er dan het yoghurtmengsel over, bestrooi het met paneermeel en verdeel de rest van de boter er in vlokjes over. Zet de schaal 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden C.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit spruitjes gehaktschotel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven