Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Lasagna perfecta recept
Lasagna perfecta recept

Lasagna perfecta


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 180 graden.

Voor de bolognesesaus:
Snijd de ui en de knoflook fijn en doe deze in een grote pan met een flinke klont boter of olijfolie. Laat ca. 15 minuten op laag vuur smoren. Snijd de wortels in kleine blokjes en laat nog zo'n 10 minuten meesmoren. Voeg de spekblokjes toe, zet het vuur hoger en bak de spekjes zachtjes mee. Voeg het gehakt toe en bak deze rul. Voeg het blikje tomatenpuree toe en bak even mee. Voeg daarna de blikken gepelde tomaten toe (druk de tomaten stuk met een pollepel).
Voeg de rode wijn toe en een snuf oregano. Voeg naar smaak zout toe.
Breng zachtjes aan de kook en laat op heel laag vuur ca. 1 uur hééééél zachtjes sudderen.

Bechamelsaus:
Smelt de boter op een laag vuur in een pannetje, voeg de bloem toe en roer deze tot de bloem geheel door de boter is opgenomen.
Meng de melk met de room en voeg deze scheutje voor scheutje toe aan het boter-bloemmengsel.
Zet het vuur wat hoger en breng al roerende de saus aan de kook.
Laat op een laag vuur nog een minuutje doorkoken en breng op smaak met zout en peper.
Vet een grote ovenschaal in. Begin met een laagje bolognesesaus, dan een laag lasagnevellen, weer een laagje bolognesesaus, weer de lasagne bladen. laagje bolognese saus en ga zo verder; eindig met een klein laagje bolognesesaus en dek af met de bechamelsaus.
Bestrooi rijkelijk met de geraspte kaas.
Zet de schaal ca. 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal de schaal uit de oven en laat nog 5 minuten rustig staan.

Serveersuggesties

lekker met een frisse komkommersalade

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit lasagna perfecta recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Lasagna perfecta heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie

  • Ziet er heel lekker en aanlokkelijk uit om te maken. Ga het nu uitproberen.
    Ron Bender gaf dit recept op 22 november 2015 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven