Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Lasagne florentine recept
Lasagne florentine recept

Lasagne florentine


Ingrediënten


3

Bereidingswijze


Bak voor de gehaktsaus, het gehakt in een droge koekenpan op laag vuur rul en bruin.
Voeg de tomatenblokjes, de verkruimelde bouillontablet, laurierblad en de suiker toe. Laat het gehakt een 1/2 uur sudderen.
Breng op smaak met zout, peper en oregano. Verwijder het laurierblad.
Roer de losgeklopte eieren, en de paneermeel door de ontdooide en goed uitgelekte spinazie. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Smelt de boter voor de bechamelsaus, voeg de bloem in 1 keer toe, roer goed door en laat 2 minuten garen. Voeg de melk beetje bij beetje toe tot een dikke saus ontstaat. Breng de saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Roer de helft van de kaas door de saus (je kunt ook een kant en klaar pakje saus nemen)
Snijd de mozzarella in kleine stukjes
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe onderin de ovenschaal de helft van de gehaktsaus, leg hier een laag lasagnebladen op.
Verdeel hierover de helft van het spinaziemengsel en de helft van de mozzarella. Dan weer lasagnebladen
Giet 1/3 van de bechamelsaus erover.
Dan weer lasagnebladen, gehaktsaus, lasagnebladen, spinazie, mozzarella, bechamelsaus, lasagnebladen enz enz . Eindig met lasagnebladen en daarover de laatste bechamelsaus en de rest van de kaas.
Zet de schaal in de voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin is (ca. 45 minuten)

Serveersuggesties

Lekker met een groene of een tomaten salade.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit lasagne florentine recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven