Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Belgisch stoofvlees recept
Belgisch stoofvlees recept

Belgisch stoofvlees


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kruid het hacheevlees met peper, zout en ruim paprikapoeder. Smelt de croma in een diepe braadpan en voeg het hacheevlees toe. Als het vlees is dichtgeschroeid, voeg dan de ui toe en bak deze lichtbruin, glazig. (Indien gewenst kunt je nu de paprika en de champignons toevoegen). Wanneer alles de juiste gaarheid heeft bereikt, voeg je de laurier, kruidnagel(s) en het flesje donker bier en een ruime hoeveelheid water toe zodat het vlees en de overige ingrediŽnten onder staan. Laat dit op klein vuur lekker stoven / pruttelen tot het vlees zacht is. Voeg dan pas de peperkoek toe om te binden en de kruidige smaak te verdelen in de saus. Als de saus alsnog te dun is, dan evt. verder inbinden met maizena of bloem! Echt superlekker met een stamppot of bij frietjes!

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit belgisch stoofvlees recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Belgisch stoofvlees heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Gemaakt erg lekker!
    Peter gaf dit recept op 6 december 2011 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven