Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Limburgs zuurvlees recept
Limburgs zuurvlees recept

Limburgs zuurvlees


Ingrediënten


Bereidingswijze


Marinade: (dag eerder maken) Het vlees in dobbelstenen snijden. 3 uien in vieren snijden. Het vlees onderdompelen in mengsel van azijn en wijn (2/3 wijn, 1/3 azijn) Ui, kruidnagels, laurierbladen en peperbolletjes toevoegen. Marinade minimaal 12 uur laten trekken! Marinade minimaal 6 uur laten uitlekken. Zuurvlees: Marinade laten uitlekken in vergiet. 2 uien fijnsnijden en fruiten in de margarine. Vlees erbij en 15 minuten laten sudderen. Marinade toevoegen en 15 minuten laten sudderen. Peperkoek, rozijnen, pruimen, appelstroop en suiker toevoegen en laten sudderen. Als laatste de room toevoegen, 1 flinke scheut en dan laten sudderen totdat het vlees gaar is.

Serveersuggesties

Lekker met frietjes en een frisse salade.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit limburgs zuurvlees recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven