Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kabeljauw met kaassaus en spinazie recept
Kabeljauw met kaassaus en spinazie recept

Kabeljauw met kaassaus en spinazie


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kook de spinazie met het aanhangende water in 6 min. gaar. Laat de spinazie goed uitlekken in een vergiet. Druk met de achterkant van een houten lepel zoveel mogelijk vocht uit de spinazie. De spinazie op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat. Breng de kabeljauwfilet met het water, wijn en snufje zout in een pan aan de kook. Het vuur laag, de kabeljauw in ongeveer 7 min. zachtjes koken dat deze gaar is. Laat de kabeljauw goed uitlekken. Vang 1 deciliter kookvocht op. Smelt nu de boter in de pan, roer de bloem erdoor. Al roerend nu de melk, koffieroom en het kookvocht van de vis toevoegen, totdat er een gebonden sausje ontstaat. Draai ook hier de hittebron laag, laat de saus 5 min. zachtjes koken. Nu gaat u de de geraspte kaas door de saus roeren. Breng de saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Verdeel de spinazie in een beboterde ovenvaste schaal. Leg de kabeljauwfilet op de spinazie. Ga nu het geheel bedekken met de kaassaus. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Bak het gerecht dan 1 5 min. tot alles door en door warm is en een lichtbruin korstje ontstaat. Serveer dit gerecht met aardappelpuree. Tip: U kunt de kabeljauw ook vervangen door een andere stevige vissoort.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kabeljauw met kaassaus en spinazie recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Kabeljauw met kaassaus en spinazie heeft een gemiddelde waardering gekregen van 6 / 10 in 1 recensie

  • Om de vis beter naar boven te laten komen raadt ik aan om iets wat minder kaassaus te maken. Want ik vond dat de saus te veel de overhand had.
    Bezoeker gaf dit recept op 6 oktober 2011 3 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven