Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Moten kabeljauw uit de oven recept
Moten kabeljauw uit de oven recept

Moten kabeljauw uit de oven


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Smelt 50 gram boter in een braadslee (niet bruin laten worden)
Leg hierop de moten kabeljauw.
Snijd de rest van de boter in plakken van 1 cm.
Kruid de vis met zout en peper.
Leg de plakken boter op en naast de vis.
Schenk 1/2 liter wijn in de braadslee.
Zet in de oven op 160 graden celsius.
Bedruip regelmatig tegen uitdrogen.
Na 40 minuten kijken of de vis gaar is.
Snijd de dille heel fijn.
Haal de braadslee uit de oven en strooi de dille over de moten.
Serveer in de braadslee.
Geef per moot 2 ruime schijfjes citroen erbij, zodat eenieder naar smaak wat citroensap over de kabeljauwmoot kan sprenkelen.

Serveersuggesties

Serveer met een aardappelzalf, worteltjes en doperwten.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit moten kabeljauw uit de oven recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven