Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Scholfilet in zoetzure saus recept
Scholfilet in zoetzure saus recept

Scholfilet in zoetzure saus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Pel de uien en snijd ze in vieren. Verwijder de zaadjes van 3 groene en 3 rode pepers en snijd ze in stukjes. Pel de knoflook en hak ze fijn. Pers de citroenen uit. Meng de uien, peper en knoflook tot een grof mengsel. Verhit in de wok 2 eetlepels olijfolie. Bak het uimengsel en laos 5 minuten heel zachtjes. Roer de rietsuiker erdoor en blijf roeren tot de suiker is opgelost. Voeg het citroensap, sojasaus, suiker, bouillon en 2 eetlepels water toe. Breng het geheel aan de kook en laat de saus op hoog vuur 2 minuten goed doorkoken. Voeg al roerend het aardappelmeel aan de saus toe en blijf roeren tot het een licht gebonden saus is. Laat het afkoelen en zet het afgedekt tot gebruik in de ijskast. Verwijder van de rest van de pepers de zaadjes en snijd ze in de lengte in smalle repen. Zet ze afgedekt tot gebruik in de ijskast. Laat de scholfilet in 1 uur ontdooien. Verwarm een grote schaal. Verwarm de saus opnieuw. Dep de scholfilet droog met keukenpapier. Verhit 2 eetlepels olijfolie in de koekenpan. Bak de helft van de vis in 6 minuten gaar en bruin, keer ze halverwege voorzichtig om. Neem de vis uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Bak op dezelfde wijze de rest van de vis. Leg de vis op de verwarmde schaal. Roer de saus nogmaals door en schenk het over de vis. Garneer met reepjes rode peper en koriander.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit scholfilet in zoetzure saus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven