Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Suquet de peix: catalaans vispannetje recept
Suquet de peix: catalaans vispannetje recept

Suquet de peix: catalaans vispannetje


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was de zeeduivel en de goudbrasem, dep ze droog en snijd ze in stukken. Verhit in een diepe pan de olie en braad de stukken vis kort aan. Neem ze uit de pan en leg ze in een grote vuurvaste schaal. Bak de inktvisjes in de olie goudbruin en verdeel ze over de vis. Kook de mosselen tot ze open gaan en verdeel ze over de inktvisjes. Fruit de uien in de olie glazig, voeg de tomaten toe en stoof ze kort mee. Schenk de witte wijn en het water erbij, voeg zout en peper naar smaak toe en laat de saus iets inkoken. Stamp de knoflook, peterselie en amandelen met 3 eetlepels saus in de vijzel fijn en los de safraan erin op. Roer het door de saus, breng hem aan de kook en schenk hem over de vissoorten. Zet het geheel nog 10 minuten in de voorverwarmde oven op 175 graden C. Variatie: het gerecht kan met verschillende vissoorten, mosselen, garnalen en scampi een waar feestmaal worden. Maak de saus evetueel minder vochtig

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit suquet de peix: catalaans vispannetje recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven