Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Babi daging (fricandeau uit IndonesiŽ) recept
Babi daging (fricandeau uit IndonesiŽ) recept

Babi daging (fricandeau uit IndonesiŽ)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Pel en snipper de uien en de knoflook.
Schil en rasp de gember.
Maak de peper schoon en hak deze fijn.
Leg een knoop in de serehstengel of snijd hem in de lengte in.
Dep het vlees droog met keukenpapier.
Verwarm de olie in een braadpan en braad de fricandeau rondom bruin aan.
Neem het vlees uit de pan en bestrooi het met zout en versgemalen peper.
Fruit de uien met de knoflook, de gember en de rode peper in het achtergebleven bakvet.
Leg het vlees terug in de pan tussen het uienmengsel.
Voeg het kerriepoeder, de suiker, de kokosmelk, de bouillon en de sereh toe en breng alles aan de kook.
Braad de fricandeau, op een laag vuur, in Ī 25 minuten gaar met het deksel schuin op de pan.
Neem het vlees uit de pan en laat het even rusten onder aluminiumfolie.
Verwijder de sereh.
Snijd het vlees in plakken en serveer de plakken in de saus.
Bestrooi het met de koriander.

Serveersuggesties

Lekker met witte rijst en gekookte broccoli.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit babi daging (fricandeau uit indonesiŽ) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven