Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ossenhaas van de Boswachtervrouw recept
Ossenhaas van de Boswachtervrouw recept

Ossenhaas van de Boswachtervrouw


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de aardappels en snijd ze in blokjes van 1 cm. Leg deze in koud water. Smeer het vlees in met olie. Leg het in een ovenvaste schaal. Snijd 50 gram boter in stukjes en leg deze op het vlees. Schuif het 25 minuten in een oven van 220 graden C. Giet de aardappels af. Smelt 50 gram boter in een pan, geef er een eetlepel olie bij en bak hierin op hoog vuur, onder vaak schudden, de aardappels. Maak de champignons en de cantharellen schoon. Snijd ze in stukken. Smelt 100 gram boter en bak hierin de champignons en cantharellen totdat het losgelaten vocht verdampt is. Als ze klaar zijn en de aardappels ook, geef ze dan bij de aardappels en zet het vuur klein. Was wat peterselie en hak die fijn. Leg het vlees op een voorverwarmde schaal en houd deze warm. Blus het braadvocht af met de witte wijn en wat water. Schraap alle aanbaksel los, geef er zout en peper bij en laat even koken. Zeef de saus. Leg de groenten om het vlees, strooi er peterselie over en geef de saus er apart bij.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit ossenhaas van de boswachtervrouw recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven