Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ossobuco alla Milanese recept
Ossobuco alla Milanese recept

Ossobuco alla Milanese


Ingrediënten


5

Bereidingswijze


Wrijf de schenkels in met wat peper en zout. Snijd het randje vet enkele keren door. Dit trekt bij het bakken meer samen dan het vlees, waardoor de schenkel bol zou gaan staan. Wentel de schenkels door de bloem en klop de overtollige bloem eraf. Verhit de boter met de olie in een pan en bak de schenkels rondom bruin in ca. 10 minuten. Wanneer de pan te klein is, moet dit in 2 fases gebeuren. Neem het vlees uit de pan en houd het warm in een voorverwarmde oven op 100C. Maak de ui, de bleekselderij en de wortel schoon, snijd ze klein en fruit ze ca. 3 minuten in het braadvocht. Knijp de teentjes knoflook erboven uit en fruit even mee. Blus dit mengsel met de kalfsfond en de witte wijn. Voeg het vlees weer toe. Verwijder de schil en de harde kern van de tomaten, snijd ze in stukken en voeg toe. Voeg het laurierblad en de tijm toe. Laat het geheel met de deksel op de pan in ca. 1 uur gaar sudderen. Roer af en toe door. Pas op voor aanbakken, voeg zonodig nog wat kalfsfond toe of laat de saus wat indikken. De saus mag zeker niet te dun worden. Controleer af en toe of het vlees al gaar is. Breng de saus op smaak met wat zout en peper en verwijder het takje tijm. Maak ondertussen de gremolata: Neem 3 eetlepels fijngehakte, verse peterselie. Pel de teentjes knoflook, hak ze fijn en roer ze onder de peterselie. Rasp het geel van de schil van 1 citroen en roer dit ook onder de gremolata. Leg de schenkels op voorverwarmde borden, bestrooi met de gremolata en giet de saus er overheen.

Serveersuggesties

Serveer met risotto alla Milanese. Geef er een glas droge, rode Valpolicella bij. De ossobuco kan prima de dag of avond van tevoren klaargemaakt worden. De smaak is dan nog intenser.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit ossobuco alla milanese recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Ossobuco alla Milanese heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 8 recensies

  • Recept lijkt op dat wat ik kreeg van toscaanse vrouwen. Groenten: 5 ontvelde tomaten,1 winterwortel, 2 stengels bleekselderij 1 ui, knoflook 1 blikje tomatenpuree(zelf gemaakt). Ook 3 blaadjes salie ... Lees reactie
    Ineke gaf dit recept op 7 december 2014 5 uit 5 sterren
  • Inderdaad meer groenten gebruikt en ik heb een deel van de saus eruit geschept en gepureerd en een deel herkenbaar gelaten. In dit geval is de saus mooi gebonden en vind je ook nog wat groenten terug.
    NoordZuid gaf dit recept op 19 april 2014 5 uit 5 sterren
  • Uitstekend recept! Ook ik heb meer groenten gebruikt. Ik heb een volle bak roma-tomaten samen met 2 uien en 2 tenen knoflook gekookt. Vervolgens met de staafmixer gepureerd. Op deze manier gebruik je ... Lees reactie
    Anette gaf dit recept op 30 november 2013 5 uit 5 sterren
  • I.p.v.de tomaten heb ik een blik tomaten in stukjes en meer groenten gebruikt en een scheutje sojasaus, schepje rietsuiker en een beetje sambal badjak(merk koningsvogel)erbij gedaan. Daarnaast past d... Lees reactie
    Rosalie gaf dit recept op 27 juni 2013 5 uit 5 sterren
  • Erg lekker en makkelijk. Ik zet het ook in de oven bij lage temperatuur. Resultaat: heerlijk zacht vlees.
    Henk gaf dit recept op 29 september 2012 5 uit 5 sterren
  • Een heerlijk recept, heb het al een paar keer klaar gemaakt.
    Prita125 gaf dit recept op 15 april 2012 5 uit 5 sterren
  • Zeer lekker maar ... in een Ossobuco alla milanese wordt er geen tomaat gebruikt! Erewoord van geboren en getogen Milanees!
    Achille gaf dit recept op 25 oktober 2011 5 uit 5 sterren
  • Vandaag gemaakt, heerlijk recept, alleen de hoeveelheid groenten vond ik wat magertjes dus ik heb wat meer worteltjes,bleekselderij toegevoegd. Tevens een bouquet gemaakt van verse tijm,rozemarijn en ... Lees reactie
    Bezoeker gaf dit recept op 21 juli 2011 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven