Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kaneelbroodjes recept
Kaneelbroodjes recept

Kaneelbroodjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Meng in een kom het broodmix met 2 theelepels kaneel, citroenrasp, 2 eetlepels gesmolten boter en 125 mililiter handwarm water tot een soepel deeg. Laat het deeg in een kom onder plasticfolie 10 minuten rijzen. Meng in een kom de rozijnen, basterdsuiker, 2 theelepels kaneel en de rest van de boter door elkaar. Rol het deeg uit tot een lap van 15 x 25 cm en een dikte van 1 cm. Verdeel het rozijnenmengsel erover en laat de randen aan de korte kant vrij. Rol de lap op en begin aan de korte kant. Snijd de rol in 8 stukken. Leg de rolletjes op een ingevette bakplaat en laat ze onder plasticfolie nog eens 15 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Bak de kaneelbroodjes in het midden van de oven in 15 minuten bruin en gaar. Laat ze uit de oven iets afkoelen. Meng in een kommetje de poedersuiker met 2 theelepels kaneel en 1 eetlepel water tot een glazuur. Strijk het glazuur over de broodjes.

Allergenen Informatie

Voor dit kaneelbroodjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven