Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Vormpjes

Bereidingswijze

  1. Maak de schoon, was hem en snijd hem in stukken.
    Breng 200 ml water,50 gram en de aan de kook.
    Kook er de afgedekt 5 minuten in.
  2. Roer de met het vruchtensap glad en roer het door de kokende .
  3. Breng nogmaals aan de kook en laat ca 1 minuut doorkoken.
  4. Laat de compote afkoelen en roer af en toe door.
    Snijd het brood zeer fijn.
  5. breng 1 eetlepele , de geraspte citroenschil, 25 gram en de aan de kook.
    Roer het brood erdoorheen en draai het vuur uit, laat ca 15 minuten wellen.
    Splits 2 .
  6. Zet het eiwit in de koelkast.
  7. Roer 2 eidooiers en 1 ei door de broodmassa, vet 4 ovenvaste vormpjes (200ml inhoud en 9 cm doorsnede) in met een beetje .
  8. verdeel de broodmassa over de vormpjes en bak 20-25 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden
    Klop 2 eiwitten stijf met een snufje stijf en voeg geleidelijk 50 gram toe.
  9. neem de pudding uit de oven.
  10. Verdeel de rabarbercompote eroverheen.
  11. Verdeel het eiwitschuim eroverheen en bak nog ca 15 minuten verder in de oven.
  12. serveer met de overige rabarbercompote.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • witbrood is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en maizena
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
personen
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
299 kcal
14%1196 kcal
Vetten
8 g.
12%32 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
13 g.
5%52 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
33 g.
36%132 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Broodpudding met rabarber