Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Caramel-vanilleflan recept
Caramel-vanilleflan recept

Caramel-vanilleflan


Ingrediënten


Bereidingswijze


Laat de suiker in een steelpan met dikke bodem op een laag vuur smelten. Blijf roeren, zodra de suiker goudbruin is en zet de pan in een bak zodat het kookproces stilstaat. Giet de karamel onmiddellijk in een ovenvaste vorm met een inhoud van 1 liter. Beweeg de vorm zodat hij geheel bedekt is met karamel. Klop de eieren met het merg van het vanillestokje en de vanillesuiker schuimig en roer de melk en de rum er voorzichtig doorheen. Stort het mengsel in de ovenvaste vorm. Zet de vorm in een braadslee en vul de braadslee met water. Bak de flan 1-1,5 uur in de oven van 180 graden C. Controleer de flan door er met een mes in te prikken. Als het mes schoon is, is de flan gaar. Laat de flan tot kamertemperatuur afkoelen en zet daarna minimaal 3 uur in de koelkast. Stort het dan op een bord uit en serveer met bijpassend garnituur en/of compote.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit caramel-vanilleflan recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven