Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Chocolade-griesmeelpudding recept
Chocolade-griesmeelpudding recept

Chocolade-griesmeelpudding


Ingrediënten


Bereidingswijze


Hak de chocolade fijn. Breng de melk met een snufje zout aan de kook. Roer er geleidelijk de suiker en griesmeel doorheen. Breng het kort aan de kook met de citroenschil. Haal de pan van het vuur en laat de griesmeel ca. 5 minuten wellen. Kluts het ei en roer het door het mengsel heen. Verwijder de citroenschil. Verdeel het mengsel over 2 schalen en roer de gehakte chocolade door de ene helft. Roer tot de chocolade is gesmolten. Spoel 4 ovenvormpjes ( ca. 150 mililiter inhoud) om met koud water. Vul de vormpjes afwisselend met de twee helften pudding. Zet de vormpjes minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast. Leg 4 halve abrikozen apart. Pureer de rest met een beetje sap fijn. Roer de vanillesuiker erdoorheen. Haal voorzichtig de pudding uit de vormpjes. Serveer de pudding met de puree en de halve abrikozen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit chocolade-griesmeelpudding recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven