Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Griesmeelpudding met bessensap recept
Griesmeelpudding met bessensap recept

Griesmeelpudding met bessensap


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Citroen goed schoon boenen en 1 stukje schil van ca. 4 cm (zonder wit) eraf snijden. Rest van schil raspen. In pan melk met citroenrasp en snufje zout aan de kook brengen en op laag vuur ca. 5 minuten laten trekken. Griesmeel en 75 gram suiker mengen en aan kokende melk toevoegen. Mengsel onder af en toe roeren ca. 7 minuten laten doorkoken. Binnenkant van puddingvorm met koud water afspoelen. Pudding in vorm gieten. Pudding laten afkoelen en laten opstijven. Intussen in pan 1 deciliter water, kaneelstokje en stukje citroenschil aan de kook brengen. Bessensap en rest van suiker toevoegen en aan de kook brengen. In kopje aardappelzetmeel met 5 eetlepels water tot glad papje roeren. Papje door bessensap roeren en al roerend laten binden. Citroenschil en kaneelstokje uit saus nemen en saus laten afkoelen. Puddingvorm kort in warm water houden. Met vingers bovenkant van pudding langs rand losmaken. Schaal op vorm leggen, samen keren, even schudden en pudding uit vorm laten glijden. Saus erover schenken.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit griesmeelpudding met bessensap recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven