Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Vanilleparfait met sinaasappel recept
Vanilleparfait met sinaasappel recept

Vanilleparfait met sinaasappel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Doe de eidooiers, 4 eetlepels suiker, de vanillesuiker en 2 eelepels water in een metalen kom. Verwarm de kom au-bain-marie en klop de eidooiers met de garde tot een dikke crème. Zet de kom in een koudwaterbad en klop de crème koud. Klop de slagroom stijf en spatel hem door de crème. Vul 4 vormpjes (à 200 mililiter). Dek ze af met folie en zet ze minimaal 5 uur in de vriezer. Snijd 2 sinaasappels en verwijder ook de witte huid. Snijd de partjes open, haal het vruchtvlees uit het velletje en vang het sap op. Pers 2 sinaasappels uit. Karameliseer 5 eetlepels suiker in een pan. Blus af met het sinaasappelsap, roer het erdoorheen en breng aan de kook. Breng op smaak met de likeur en kaneel. Voeg de ontvelde partjes sinaasappel toe en laat het afkoelen. Haal de vanilleparfait uit de vriezer (ca. 10 minuten voor het serveren). Stort de toetjes voorzichtig op een bord en serveer met de sinaasappelcompote en gebruik de overige sinaasappel ter garnering.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit vanilleparfait met sinaasappel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven