Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Aardappel-gehaktspiesjes met dip voor buffet


Ingrediënten


Bereidingswijze


Week het broodje in water. Verwarm de oven voor op 175 graden celsius.
Was de aardappels grondig en halveer ze in de lengte.
Bestrijk de bakplaat met de olie en bestrooi met grof zout en 1-2 eetlepels provencaalse kruiden.
Leg de aardappels met het snijvlak naar beneden op de bakplaat. Bak ze ca. 40 minuten in de oven.
Pel en snipper de ui. Knijp het brood uit. Meng het brood met de ui en het gehakt, het ei, de mosterd, 1 eetlepel provencaalse kruiden, zout en peper. Vorm met vochtige handen 20 balletjes uit het gehakt. Verhit 2-3 eetlepels olijfolie in een pan en bak de baaletjes ca 8 minuten rondom.
Pel en snipper de knoflook voor de dip. Verbrokkel de feta en meng hem met de mayonaise, de yoghurt en de knoflook. Breng op smaak met zout en peper. Neem de gehaktballetjes uit de pan. Neem de aardappels uit de oven. Prik met de spiesen op iedere aardappel een gehaktbal. garneer met de fetadip en basilicum.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit aardappel-gehaktspiesjes met dip voor buffet recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven