Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Garde
  • Oven
  • Zeef
  • Grote schaal

Bereidingswijze

  1. Vet een hoge ronde ovenvaste schaal in met wat en bestuif met .
  2. Verwarm de oven voor op 170 graden C.
  3. Scheid de eierdooiers van de eiwitten.
  4. Voeg de suiker aan de dooiers toe en klop het mengsel tot het lichtgeel, dik en luchtig is.
  5. Zeef de met de en een snufje door een fijne zeef in een grote schaal.
  6. Leg de ijskoude in de schaal met en snijd de met 2 messen door de in stukjes zo klein als broodkruimels.
  7. Dit gaat ook goed in de foodprocessor.
  8. Klop de eiwitten zo stijf tot torentjes op de garde blijven staan.
  9. Voeg het eierdooiermengsel aan het /botermengsel toe en spatel dit door de stijfgeklopte eiwitten.
  10. Schep het beslag in de ingevette schaal en bak de taart midden in de voorverwarmde oven goudbruin en gaar (ca. 1 uur).
  11. Laat de taart een paar minuten staan en keer hem op een rooster.
  12. Laat afkoelen.
  13. Maak de schoon en halveer ze.
  14. Klop de met de versteviger en de jam stijf in een grote schaal.
  15. Snijd de taart overdwars twee keer doormidden zodat er 3 plakken taart zijn.
  16. Bestrijk de onderste twee plakken met een laagje aardbeienroom en zet ze op elkaar.
  17. Zet de derde plak taart erop.
  18. Besmeer de taart rondom met een dikke laag aardbeienroom en druk de gehalveerde er met de platte kant tegen aan.
  19. Garneer de taart met toefjes aardbeienroom en verse munt.
25
25
25

Variaties op Aardbeientaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Aardbeientaart
VariatieAantalGang
Aardbeientaart4Taart en gebak
No-bake aardbeientaart1Taart en gebak
Aardbeientaartje1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • aardbeien past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, boter, slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, boter, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in maizena
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
267 kcal
13%2670 kcal
Vetten
22 g.
31%220 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
12 g.
4%120 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Aardbeientaart