Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Amandeltaart recept
Amandeltaart recept

Amandeltaart


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de cake volgens beschrijving. Beboter de vorm en bestuif het met meel. Vul de vorm met het deeg. Zet in de oven stand 3 voor ca. 7 5 minuten. Laat het daarna 1 5 minuten afkoelen. Strooi vervolgens de amandelen op de bakplaat en rooster deze ca. 5 minuten lichtbruin. Klop de slagroom half stijf. Voeg suiker, vanillesuiker en de slagroomversteviger toe en klop het stijf. Zet het in de koelkast. Snijd de cake in het midden door zodat er twee dezelfde helften ontstaan. Bestrijk de onderste helft met slagroom, doe daarop de tweede helft en bestrijk dan de hele taart met slagroom. Strooi over de bovenkant de geroosterde amandelen.

Serveersuggesties

In het midden bij de slagroom kun je natuurlijk ook nog vruchten of chocolade, nootjes enz. doen. Het is maar net wat je zelf wilt.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit amandeltaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven