Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Appeltaart van moeder recept
Appeltaart van moeder recept

Appeltaart van moeder


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 175 graden C.Meel, suiker, boter, 2/3 ei en zout mengen tot een samenhangend deeg. De rest van het ei wordt aan het einde gebruikt.Appels schillen en in stukjes snijden. Hier wat citroensap overheen sprenkelen. Rozijnen, suiker en kaneel toevoegen en mengen.Springvorm invetten.Deeg uitrollen met een deegroller en de springvorm ermee bekleden. Gedeelte van het deeg achterhouden voor boven op.Het appelmengsel in de springvorm doen. Van het achtergehouden deeg reepjes maken en deze over het appelmengsel leggen. De reepjes insmeren met het laatste beetje eimengsel.De appeltaart in 1 uur en 15 minuten laten bakken in de oven op de onderste richel.1 uur laten afkoelen in de springvorm. Daarna kan de appeltaart uit de springvorm gehaald worden.

Serveersuggesties

Vervang de paneermeel eens door verkruimelde speculaas.

Allergenen Informatie

Voor dit appeltaart van moeder recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven