Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Appeltaart volgens moeders recept recept
Appeltaart volgens moeders recept recept

Appeltaart volgens moeders recept


Ingrediënten


Bereidingswijze


Appels schillen en in blokjes snijden. Appelblokjes mengen met de kristalsuiker en de kaneel. Boter, bloem, suiker en ei mengen met vork en later kneden. Springvorm invetten (doorsnee 24cm). Bodem van springvorm bedekken met het deeg en de randen met een dun laagje bedekken. Klein deel bewaren voor de afwerking! Appels met suiker en kaneel in de vorm strooien. Werk de bovenkant af met stroken van het deeg wat over is. Maak er een vlecht patroon o.i.d. van. Het geheel met een losgeklopt ei bestrijken Hierna in een voorverwarmde oven op 180 graden C. plaatsen voor ongeveer 50 a 60 minuten. Als de taart mooi bruin is, is deze gaar.

Serveersuggesties

Rozijnen erdoorheen of ander soort noten. Eventueel ander soort vruchten voor een vruchtentaart.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit appeltaart volgens moeders recept recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven