Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Chocolade-truffelhart recept
Chocolade-truffelhart recept

Chocolade-truffelhart


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voorbereiding:
Oven voorverwarmen op 160 graden celsius.

Recept:
Maak een cakebeslag van de genoemde ingredienten onder cakebeslag. Doe het beslag in de vierkante bakvorm en bak het in het midden van een voorverwarmde oven van 160 graden ongeveer 15 minuten of tot de bodem stevig is.
Steek als de bodem is afgekoeld met de hartvormige steker een hart uit de deegbodem en laat de steker er omheen zitten.
(de rest van de cakebodem wordt niet gebruikt).

Doe de abrikozenjam in een pannetje en breng het langzaam aan de kook tot de jam vloeibaar is, roer 2 eetlepels likeur erdoor en bestrijk de afgekoelde deegbodem met dit mengsel.

Klop de slagroom halfstijf. Smelt de chocolade in een kom boven een pan met heet water (au bain marie) en klop de chocolade door de slagroom. Roer de 2 overgebleven eetlepels Grand Marnier erdoor. Schep dit chocolademengsel op de taartbodem en strijk de bovenkant glad. Laat de taart minstens 3 uur in de koelkast opstijven. Verwijder voor serveren de taartsteker en garneer de taart met gesuikerde rozen. Bestrooi de taart (eventueel) dun met poedersuiker. Serveer op kamertemperatuur.

Gesuikerde rozen:
Bestrijk de blaadjes van rozen met losgeklopt eiwit en besprenkel ze dun met fijne tafelsuiker.

Serveersuggesties

Het is ook mooi de taart met chocoladekrullen te garneren i.p.v. de rozen. Smelt hiervoor chocolade, strijk dit over een marmeren plaat, laat opstijven en maak er met een breed mes krullen van.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit chocolade-truffelhart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven