Chocolade truffels

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. De in een pan gieten, de chocolade raspen, bij de voegen en smelten op een laag vuurtje.
  2. Onder voortdurend roeren de boter smelten in een pan maar zeker niet laten koken.
  3. De gesmolten boter met een houten lepel bij de gesmolten chocolade gieten.
  4. en eierdooiers schuimig kloppen.
  5. Dit schuim door het mengsel boter-chocolade spatelen en laten afkoelen in een diepe schotel.
  6. Er truffels van rollen, ze daarna door het rollen en 24 uur laten opstijven in de koelkast.
  7. Variatie voor de buitenkant:
  8. Hagelslag.
  9. Als extra smaakstof te gebruiken:
  10. rum, amaretto, contreau.
25
25
25

Variaties op Chocolade truffels

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Chocolade truffels
VariatieAantalGang
Chocolade Truffels5Nagerechten
Italiaanse chocolade truffels2Hapjes
Rumchocolade truffels1Winter

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eidooiers
  • roomboter en pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in roomboter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Chocolade truffels heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Heb het al een keer gemaakt, aanrader. Erg romig, niet van af te blijven.
Woelie 19 november 2011
Lijkt me heel erg lekker!! Ga ik zeker maken voor mijn moeders verjaardag
13 juli 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
177 kcal
8%3540 kcal
Vetten
12 g.
18%240 g.
Waarvan verzadigd
2 g.
11%40 g.
Waarvan onverzadigd
1 g.
4%20 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
8%0 g.
Koolhydraten
6 g.
2%120 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
5 g.
5%100 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
1 mg.
0%20 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Chocolade truffels