Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Citroentaart recept
Citroentaart recept

Citroentaart


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Meng alle ingrediėnten voor het deeg door elkaar en vorm hiervan een deegbal. Laat het deeg ± 30 minuten in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor op 160° C. en bak het deeg blind (bedekt met bakpapier) even 1 5 minuten voor. Haal met een zesteur (een schil met gaatjes zodat je mooie sliertjes schil krijgt) schilletjes van de citroenen en pers de citroenen uit. Doe de overige ingrediėnten voor de pudding in een pan en zet alles op een heel laag vuur, blijf roeren tot je een dikke vla hebt (niet laten koken want dan schiften de eieren!). Giet dit over de deegbodem. Als laatste klop je de eiwitten op met de poedersuiker tot het een witte massa is. Het is klaar als je de kom over de kop kunt houden en het er niet uit valt. Dit gaat als laatste nog 5 minuten met de taart in de oven. Bereidingswijze: Schakel de oven terug op 130°C en zet de taart nog ± 1 5 minuten in de oven. Sla de eiwitten stijf met een snufje zout. Voeg beetje voor beetje de poedersuiker erbij. Verdeel de meringue over de gebakken taart. Zet de taart 5 minuten onder de hete grill.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit citroentaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Citroentaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 7 / 10 in 2 recensies

  • Ik heb deze taart gemaakt, maar was niet te eten door het vele zout. 6 gram zout is echt teveel! De taart heb ik gewoon weg moeten gooien. Zonde! Daarnaast is de taart niet in 1 uur en 10 minuten klaa... Lees reactie
    Marijke gaf dit recept op 19 augustus 2013 3 uit 5 sterren
  • Lijkt me erg lekker, je mag hem wel eens voor me klaar maken in de zomer!
    Jikke gaf dit recept op 3 maart 2011 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven