Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kersen-chocolade crèmetaart recept
Kersen-chocolade crèmetaart recept

Kersen-chocolade crèmetaart


Ingrediënten


Bereidingswijze


Oven voorverwarmen naar 175 graden C. Eigelen met 50 gram suiker romig wit kloppen. Bloem met cacao zeven. Eiwitten met de suiker stijf kloppen. Bloem door het eigeel spatelen. Eiwitten door het eigeel spatelen. Papier op de bodem van de springvorm maken. Beslag in de springvorm scheppen. Kapsel in 27 minuten gaar bakken. Geheel laten afkoelen. Lossen. Papier verwijderen. Kersen op vergiet laten uitlekken. Taart 2 x horizontaal doorsnijden. Jam met garde loskloppen in beslagkom. Jam op de onderste deel verdelen. Middelste plak er op leggen. Tremperen met kirch. De melkchocolade vloeibaar maken. De boter wit luchtig kloppen. De poedersuiker en vla er langzaam geheel in weg kloppen. De chocolade er door kloppen. De crème nu nog ruin 8 minuten luchtig kloppen. Op de bovenste plak 1/3 crème verdelen. 150 gram kersen er over verdelen. Bovenplak er op leggen en licht aandrukken. Tremperen met kirch. De taart geheel maskeren met de crème. De rand met hagelslag of vlokken aanzetten. De overige creme in de spuitzak doen met een kartespuitje van 10 mm. De bovenzijde met creme bespuiten. De overige kersen er over verdelen. Nog wat vlokken er over strooien. De taart 2 uur in de koelkast laten opstijven.

Serveersuggesties

De taart is zeker nog 2 dagen nadien te nuttigen, mits je hem in de koeling bewaart.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit kersen-chocolade crèmetaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven