Kersengebak met chocolade

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Garde
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Vet een bakblik (ca. 32 x 29 cm) in met een beetje en bestuif met .
  2. Hak de witte grof en smelt hem met 250 gram au-bain-marie.
  3. Roer regelmatig en laat ca. 15 minuten afkoelen
    Verwarm de oven voor tot 175 graden
    Laat de uitlekken.
  4. Klop de in 7-8 minuten schuimig met de , de en een snufje zout.
  5. Roer het witte--botermengsel erdoorheen.
    Meng 400 gram met het bakpoeder en roer het met een garde door het beslag.
  6. Strijk het beslag glad in het bakblik.
  7. Verdeel de eroverheen.
  8. Bak het geheel 35-40 minuten in de oven.
  9. Laat afkoelen.
    Hak de pure grof en smelt hem al roerend in een klein pannetje met de en 25 gram .
  10. Laat ca. 5 minuten afkoelen, tot de massa wat indikt.
  11. Roer regelmatig door.
  12. Schenk het chocolademengsel over het gebak en strijk het glad.
  13. Zet ca. 2 uur in de koelkast.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade en pure chocolade
  • chocolade en pure chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade en pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • boter, chocolade, pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in chocolade en pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade en pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade en pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
303 kcal
15%7272 kcal
Vetten
19 g.
28%456 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
27 g.
10%648 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
10 g.
11%240 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kersengebak met chocolade